КЛИМАТСКИ ПРЕДИЗВИК

ТВОЈОТ ГРАД ОД ТЕБЕ ЗАВИСИ

За инспирација

10 Финалисти ОдТебеЗависи 2015

Згради за превенција на поплави

http://www.trendhunter.com/trends/flood-prevention

UAV Спасувачки проект

http://www.trendhunter.com/trends/search-and-rescue-drone

Стационарни велосипеди за едукација

http://www.trendhunter.com/trends/green-microcycle

Лебдечки урбани шуми

http://www.trendhunter.com/trends/edible-forest

Тури за пешачење за денот на Земјата

http://www.trendhunter.com/trends/green-sites

East Side Compost Pedallers

http://www.social-startups.de/east-side-compost-pedallers/

Крајот на климатските промени започнува во градовите. Зошто градовите?

http://www.c40.org/ending-climate-change-begins-in-the-city

Египетските научници произведуваат пченица отпорна на суша

http://www.scidev.net/global/gm/news/egyptian-scientists-produce-droughttolerant-gm-wh.html

Вертикална фарма

http://www.verticalfarm.com/

Велосипед на следната врата. Од сосед до сосед позајмување на велосипед

http://2014.smartlivingchallenge.com/ideas/bike-nextdoor-neighbor-to-neighbor-bike-?current_tab=Random&row_num=1&getparameters=1

Модел на купување на зелен паркинг во Умеа (Шведска)

http://www.eltis.org/discover/case-studies/umeas-green-parking-purchase-model-sweden

Побезбедно користење на велосипед во Бристол (Велика Британија)

http://www.eltis.org/discover/case-studies/making-cycling-bristol-safer-democratically-united-kingdom#sthash.C34QzfiU.dpuf

« 123 »